submenu

owl-50267_1280

Start project Excelleren in Toezicht

Uw omgevingsdienst voert toezicht uit voor uw opdrachtgevers. In deze taakuitvoering is nog ontzettend veel innovatie mogelijk. Als we willen excelleren in toezicht kan dat alleen als we helder hebben wat we precies willen en hoe we deze doelen kunnen bereiken. Via een route langs directeuren, opdrachtgevers, bestuur, adviseurs en andere partners van omgevingsdiensten gaan we de discussie aan en willen we de uitdagingen van de komende jaren in beeld brengen.

In 2012 schreef ik met Herman Jansen het boek De Laatste Schakel waarin ik 23 kenners van het toezicht in Nederland heb gesproken.

Nu werk ik aan een nieuw boek Excelleren in Toezicht dat specifiek gaat over omgevingsdiensten. Over hoe die er in 2020 uit zouden moeten zien. Daarvoor wil ik directeuren van OD’s, maar ook opdrachtgevers, zowel ambtelijke als bestuurlijke benaderen. En gerenommeerde adviesbureaus, provinciale regisseurs, het ministerie en OM en politie. Uiteindelijk willen we er ook een congres over organiseren.

De vraag zou zijn welke ontwikkelingen je op dit moment ziet en wat jouw droom zou zijn voor de toekomst. In in dromen is alles mogelijk …

Ik wil focussen op toezicht en handhaving, nieuwe instrumenten, andere verhoudingen overheid en bedrijf. Maar ook aspecten als (innovatieve) cultuur, ICT, samenwerking en organisatievormen kunnen aan de orde komen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief. Via deze site brengen we je dan wekelijks de nieuwste ontwikkelingen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie