submenu

The notebook

Romantische filmquiz bij De Kroon

Tien jaar geleden maakte ik al eens een Romantische Filmquiz. De titel verzon vriendje Marcel Rözer, met wie ik in een Nijmeegse oud-studentenkroeg de serie What (wo)men want maakte. De kroeg zat vol, iedereen was er klaar voor, maar de techniek kraakte. De laptops van toen konden de megabytes van filmpjes nog niet goed aan. Overigens werd het alsnog een fantastische avond, want we hadden de lente al wel in de lucht gebracht.

Maar nu volgt een herkansing.

Op zaterdag 7 september kun je in cafe De Kroon aan de Daalseweg in Nijmegen genieten van de mooiste romantische films, althans de meest knetterende scenes. Om er toch een geheel van te maken maken we van prachtige stukjes film een geheel met vragen. Wat ik steeds weer merk, is dat mensen dan toch ook weer willen winnen. Logisch misschien, maar ik denk dan, die beelden en die mooie mannen en vrouwen, daar gaat het toch om?

Vier leuke buurvrouwen

Mijn Nijmeegse vrienden waarschuwen me wel eens om geen quiz te doen; sommige mensen hebben er een hekel aan. En vaak ging het ook wel mis; de vragen waren te moeilijk, de clipjes te lang. Maar ik denk dat ik geleerd heb en de techniek van Kahoot maakt een koppeling met You Tube erg makkelijk. Dit keer zal het het best goed gaan beloof ik jullie, ook als is dit een soort try-out. Ik heb de quiz al getest met vier leuke buurvrouwen en ze waren (dol) enthousiast. Inderdaad, de kans is groot dat meisjes van rond de vijftig, deze quiz leuker gaan vinden dan mannen.

De inloop is vanaf 20.00 uur, we beginnen kort daarna.

Graag tot 7 september!

Nog geen reacties.

Geef een reactie